هیستروسونوگرافی


هیستروسونوگرافی، یک روش غیر تهاجمی است که با استفاده از تزریق آهسته سالین استریل به داخل حفره رحم صورت گرفته و با امواج اولتراسوند پزشک به بررسی ناهنجاری های اندومتری رحم  و ارزیابی آن پرداخته و تصویربرداری های لازم انجام می شود.

هیستروسونوگرافی برای ارزیابی بیماران با خونریزی واژینال غیرقابل توصیف، مشکلات نازایی، فیبروئیدها و یا سایر اختلالاتی است که در سونوگرافی مشاهده می شود.

در شروع روش هیستروسونوگرافی، ابتدا سونوگرافی واژینال  انجام می شود. سپس، پزشک یک اسپکولوم را به واژن وارد کرده و دهانه رحم را با یک محلول بتادین پاک می کند. سپس، یک کاتتر (لوله نازک) به داخل رحم وارد می شود و در حالی که سرم در داخل کاتتر تزریق می شود، تصویر سونوگرافی گرفته می شود. پس از اتمام کار، لازم است مدتی تحت نظر باشد و مراقبت های لازم انجام شود .

این روش تقریبا ایمن و بی خطر است و مشکل خاصی ایجاد نمی کند و باید بین روزهای 7 تا 12 از دوره  قاعدگی شما برنامه ریزی شود، مگر اینکه در موارد دیگری دستورالعمل خاصی داده شده باشد. پزشک شما پس از اتمام نتایج با شما خواهد بود و مراقبت های لازم انجام خواهد شد. در صورتی که پس از هیستروسونوگرافی ، هر گونه خونریزی غیرطبیعی، تب یا درد دارید، با پزشک خود تماس بگیرید.

روش هیستروسونوگرافی ، برای ارزیابی خونریزی غیر طبیعی واژینال است که ممکن است ناشی از ناهنجاری های رحمی باشد مانند:

پولیپ ها

فیبروئید ها

آتروفی اندومتری

چسبندگی اندومتر (یا زخم)

ضایعات بدخیم / توده ها

نقص مادرزادی

سونوهیستروگرافی همچنین برای بررسی اختلالات رحم در زنانی که دچار ناباروری یا سقط جنین هستند به کار می رود.

هیستروسونوگرافی درد دارد؟

این روش یک روش تقریبا غیر تهاجمی بوده و بدون درد و خونریزی است.

البته آستانه درد و فیزیولوژی بدن هر فردی تفاوت جزئی داشته و ممکن است در هر فردی متغیر باشد اما به طور کلی می توان گفت که این روش یکی از تکنیک های موثر، بدون درد و خونریزی است. تنها موردی که باید به آن توجه داشت مراقبت بعد از هیستروسونوگرافی بوده و معمولا عوارض مربوط به آن هم جزئی و در برخی موارد هیچ عارضه ای برای فرد ندارد.